Skip to main content

Beginners Mind

Det har været så skønt at rejse med Karl og Liva, der – med deres børneøjne – ser det hele med helt nye øjne og observerer, undrer sig og spørger.

Emnerne har været mange. Især Liva har bemærket ting og sager. Fx:

Skoleuniformer
Alle elever i Peru går i skoleuniform. En uniform til idræt og en anden til de andre skoletimer. Vi taler om, hvorfor man bruger skoleuniform. Liva og Karl taler indbyrdes om det. De er glade for de selv kan bestemme hvilket tøj, de vil have på.

Sælgere i bussen
I de almindelige langtursbusser er det helt almindeligt, at der kommer sælgere ind i bussen, når bussen gør et hold. De sælgere sodavand og snacks. Sælgeren går hele vejen gennem bussen og tilbyder alle sæder at købe noget. Liva føler sig utilpas ved det og synes hun bør købe noget. Hun synes,det er sværere at sige nej, men vi køber Intet.

Voldelige film vist for børn
I nogle af natbusserne er der storskærme som alle passagerer er nødt til at se eller i det mindste forholde sig til. De film busselskabet vælger at vise er horrorfilm med masser af blod og andre uhyggelige effekter. Der er flere, der har mindre børn med. Liva gemmer sig under sit tæppe, men kan ikke holde de voldsomme lyde ude.

Dårlige nyheder
I ventesale vises nyhederne og vi ser, at en masse mænd er blevet anholdt for noget ulovligt (kokain). Til skræk og advarsel ser vi mændene i nærbillede uden deres identitet er blevet sløret.

Lidt i samme boldgade bliver lejlighedskompleksets dårlige betalere udstillet ved et opslag i elevatoren med navns nævnelse og beløbets størrelse.

Demonstrationer
Der er ofte en demonstration i Latinamerika og vi ser også nogle stykker på vores rundrejse. Liva har ikke set sådan noget før. Det bliver en god anledning til at tale om retten til at demonstrere.

Hver gang børnene og vi selv undrer os benytter vi lejligheden til at tale om forskelle og ligheder mellem Peru og Danmark.

Det er en gave at rejse med børn. Det er at få a beginners mind på ny. Jeg sætter virkelig pris på netop det, da jeg synes mange voksne rejsende har tendens til at blive noget blaserte.

Mere begejstring, tak!