Skip to main content

En drik for guder

Chokolade Museet fortæller os, hvordan mayaerne opdagede chokoladen, og at chokoladen var for guder. Det var ligefremt blasfemisk at servere den for mennesker.

Det er heldigvis anderledes i dag.

Vi har lært om chokoladeplanten, og hvordan man har brugt kakaobønner som betalingsmiddel. Fx kostede en avokado 3 kakaobønner og en kanin 30.

Vi laver vores egen varme chokolade ved at blande smeltet chokolade med varm mælk. Dertil kan den serveres med chili og sort peber som indianerne gjorde eller med kanel, nelliker og sukker som europæerne åbenbart gjorde.

Karl drømmer om en stor chokoladekage fra det lokale supermarked i Lima. Vi køber den og overraskes over den stærke duft af chokolade, da vi pakker kagen ud.

Jeg mindes med glæde den rige og mættende smag som den brandvarme chokoladedrik har i Cusco.

20140709-132403-48243353.jpg

20140709-132404-48244918.jpg

20140709-140215-50535751.jpg