Skip to main content

Læggekartofler

Carlos mor var så sød at give mig fire slags læggekartofler med hjem. Hun har med sirlig skrift mærket hver enkelt kartoffel, så jeg ved, hvilke slags de var.

Jeg har Googlet dem. Nu ved jeg fx, at Papa Amarillo er god til supper, fordi den koger hurtigt ud. Den vokser i højden 2800-3800 m, så mon ikke den klarer det, når sensommeren og efteråret sætter ind her i Danmark?

Papa Yungay gror også i Andesbjergene og koger ikke så nemt ud. Mon ikke også Papa Peruanita vokser i de natkolde bjerge. Jeg tror det.

Jeg har nu lagt den første lille runde knold med små spirer i en stor murerspand. Så holder den sig der.

Jeg ved slet ikke, om jeg må tage kartofler med inter-kontinentalt. Men det er jo set før i historien. Jeg ved slet ikke om, hvor stor risikoen er ved at lægge en peruansk kartoffel i dansk jord. Hvis nogen af jer læsere ved noget om det, så oplys mig gerne!

Jeg håber, det går for jeg er vild med tanken om at have noget levende med hjem fra Peru.